Followers

Doa

“ Tuhanku, utuslah seorang suami yang soleh untuk melamarku, condongkanlah hatinya kepadaku berkat kebenaran Kalam-Mu yang qadim dan berkat UtusanMu yang mulia dengan keberkahan sejuta ucapan LAA HAWLA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL 'ALIYYIL 'AZHIIM. Dan semoga Allah Melimpahkan Rahmat dan Salam kepada junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w., dan kepada segenap keluarga serta sahabatnya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan sekalian Alam."

Tuesday, February 19, 2013

Abu Dhabi-UAE



Akhirnya...sampai jugak mama kat tempat keja cik suami..walaupun tak lama seminggu je...alhamdulillah leh kenal tempat kerja dan rumah suami kat sane..

yang paling sedih skali terpaksa tinggal anak kesayangan mama nie kat nenek..maaf rayyan ye..nanti rayyan dah besar ckit bleh la mama ajak...mama terpaksa pergi sorng2 dulu..kebetulan dalam cuti pantang lagi..kalau nak tunggu mama cuti tahun entah bila dapat pergi kan..



bertolak 5 januari,mengambil masa 7 jam setengah dari malaysia...prosedur tak la rumit sangat..lain kali bleh la pergi lagi..insyallah kalau ade rezeki lebih bleh mama dan keluarga pergi sane lgi...boleh buat umrah sama2...doakan kami ye..

yang paling menyedihkan lepas je mama balik rayyan dah tak nak bf ngan mama...terpaksa la bagi rayyan botol sepenuhnya..lama sangat tinggal kot...sekarang nie pun susu mama dah kurang..kecian dekat rayyan...
gambar sebelum mama berlepas...sukanya rayyan kena tinggal..hehe

yang paling best suami bawak ke ferrari word di abu dhabi...hihi..kat sane macam2 mainan..kalau bawak rayyan mesti best nie...

suami sempat jugak bawak mama ke dubai mall..kat sana mama boleh tengok bangunan tertinggi di dunia Burj khalifa...



balik sekali dengan cik suami...tak la boring dalam flight sorang2..ade jugak teman nak bersembang.





ntah bile la dapat pergi lagi...bila dah strat keje nie lagi la susah nak cuti..doakan saya cepat2 bersama suami ye...sejak dari kawin rasenya sempat 7bulan je...en suami pun terbang ke sane...
insyallah ade rezeki boleh la pergi lagi...mane la tahu kot2 mama dapat cuti lama kan..hehe..
jaga diri ye cik suami..jangan gatal2..keh keh..



Sunday, February 3, 2013

aduhai anak mama..mama risau...






rayyan dah masuk 3 bulan 12 hari nie..apa yang merisaukan mama sekarang nie rayyan selalu sembelit...
setakat nie dah 5 kali mama tukar susu..
susu yang pertama s26,anmum,frisolac gold,snow..dan sekarang yang sedang rayyan minum flisolac rumusan khas untuk bayi + duch lady (untuk malam sahaja)

aduhai anak mama..dah 2 kali mama bawak pergi klinik..Alhamdulillah doctor bagitahu xde masalah cuma ususnya masih lagi lembut dan dalam proses pembesaran sbb tue la boleh jadikan sembelit...
kalau nak ikutkan atas penerangan doctor..sekiranya anak ada mutah @mengalami alahan lain seperti ruam bayi tersebut alah terhadap susu terbabit tapi rayyan mama nie xde la plak muntah2 atau naik ruam2...
mama tengok hari2 makin happy je...tapi kenapa lah rayyan susah sangat nk pooo poo..risau mama taw...biasanya dah nk masuk 4 hari baru poo poo..tue pun akan menangis2 macam orang sakit...najis plak keras..kecian anak mama nie..

Ya Allah,sihatkanlah anakku...mama dah tak sanggup nak dengar rayyan nangis setiap kali nak poo poo...risau mama..kalau minggu nie rayyan masih sembelit jgk mama bawak pergi klinik lagi ye...
tak kecian kat mama ke sayang...kerja pun jadi tak terurus pikir pasal anak mama sorang nie...
badan rayyan pun dah makin kurus mama tengok..kadang2 payah nak minum susu...mama tengok rayyan macam fobia je...

mama nak yang terbaik untuk rayyan..tak kisah la susu apa pun rayyan nak asalkan rayyan sihat ye...lepas nie mama harap rayyan poo poo ye..nenek pun risau tengok rayyan hari2 gelisah..mungkin perut tak selesa kot..





“Semua anak dilahirkan pintar, tetapi yang memberi impak ialah cara kita merangsang mereka. Ibu bapa mesti mempunyai misi jelas iaitu menanam tekad membentuk masa depan anak”
Dato’ Dr Fadzilah Kamsah
Pakar Motivasi
“All children are born geniuses, and we spend the first six years of their lives degeniusing them”
R. Buckminster Fuller




Wajib Ingat Tentang Kita!!

Daisypath Anniversary tickers