Followers

Doa

“ Tuhanku, utuslah seorang suami yang soleh untuk melamarku, condongkanlah hatinya kepadaku berkat kebenaran Kalam-Mu yang qadim dan berkat UtusanMu yang mulia dengan keberkahan sejuta ucapan LAA HAWLA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL 'ALIYYIL 'AZHIIM. Dan semoga Allah Melimpahkan Rahmat dan Salam kepada junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w., dan kepada segenap keluarga serta sahabatnya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan sekalian Alam."

Tuesday, January 22, 2013

Kelahiran Anak mama yang ditunggu-tunggu..


Alhamdulillah saya selamat melahirkan sorang putera pada 23.10.2012 tepat jam 10pagi...putera sy diberi nama
"muhammad rayyan al fateh bin mohd fauzi"

pengalaman bersalin..

suami sempat balik ke malaysia 2 hari sebelum due pada 19.10.2012...due 21.10.2012..
sempat lagi pagi tue berkunjung ke rumah mertua...perut xrasa sakit lagi..badan pun masih gagah lagi cuma sakit pinggang skali skale je... suami yang sememangnya risau ajak ke klinik pada petang tue untuk cek bukaan jalan tapi doc bgthu mmg tiada bukaan walaupun 1cm...doc nasihatkan tunggu keesokkan hari...

malam yang panjang..susah nak tidur..kaki kremmm tapi suami tido lena...takut nk kejutkan die bimbangg dia penat..pagi bangun bagitahu suami sakit pinggang sangat2..terus ke klinik desa..sakit dh mula tapi tanda2 turun darah atau air ketuban tiada lagi...
nurse nasihatkan terus ke hospital..tapi kami ke hospital privite..ambik mase 2jam sampai ke klinik..



sempat lagi peace walaupun tengah menahan sakit...
 sakit kejap datang,sekejap hilang....sempat lagi singgah tepi pntai minum air kelapa...
sampai di hospital ditahan di labour room..doc cek bukaaan baru 1 cm...tunggu di bilik untuk rehat...
petang tue sempat lagi ke kedai makan di pantai batu buruk...hihi..
ma dh start pesan mkn bnyk2 utk tenaga masa push baby..

malam tue tak lena tido walaupun tido atas bed dgn suami di hospital...pukul 1pagi rasa seperti turun darah...paggil nurse...bukaan baru 4 cm...sepanjang pagi tue mmg x boleh tido..sakit pinggang sangat2 sampai suami pun xboleh nk tidur..suami bergilir ngan ma di labour room..tunggu doc pagi esok untuk injection coz dah lewat 1 hari..

nurse inject tepat pukul 7 pagi terus start muntah2 sampai dah xde apa nak kuar lagi dalam perut nie...kepala berpusing..sesak nafas...nurse bagi bantuan oksigen..suami tak henti2 bagi semangat...
nurse hampir 4 org ajar cara2 nak push dgn betul..alhamdulillah,entah dari mane kekuatan akhirnya tepat jam 10 pagi lahirlah muhhamad rayyan al fateh bin mohd fauzi dengan 3 kali push....syukur padamu ya ALLAH lahirlah anak saya secara normal dengan berat 3.4kg walaupun dengan ketiadaan tenaga dan muntah2 sampai kuar air hijau..yekks..hihi...Tuhan sahaja yang mengetahui apa yang tersurat untuk hambanya...Alhamdulillah kelahiran sulong nie begitu bermakna bagi saya dan keluarga memandangkan suami saya tinggal jauh atas komitmen kerja...


gambar beberapa minit selepas rayyan kuar dari perut mama...

terima kasih kepada suami tercinta,ibu tersayang dan keluarga sepanjang kelahiran ini sentiasa disisi dan tak putus berdoa supaya kami berdua selamat...Alhamdulillah...

rayyan selepas dimandikan
gambar hari pertama bersama papa dan mama..

1 comment:

  1. congrats...di atas kelahiran rayyan..comel sgt..

    ReplyDelete

conteng lar ckit....

Wajib Ingat Tentang Kita!!

Daisypath Anniversary tickers