Followers

Doa

“ Tuhanku, utuslah seorang suami yang soleh untuk melamarku, condongkanlah hatinya kepadaku berkat kebenaran Kalam-Mu yang qadim dan berkat UtusanMu yang mulia dengan keberkahan sejuta ucapan LAA HAWLA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL 'ALIYYIL 'AZHIIM. Dan semoga Allah Melimpahkan Rahmat dan Salam kepada junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w., dan kepada segenap keluarga serta sahabatnya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan sekalian Alam."

Sunday, February 3, 2013

aduhai anak mama..mama risau...






rayyan dah masuk 3 bulan 12 hari nie..apa yang merisaukan mama sekarang nie rayyan selalu sembelit...
setakat nie dah 5 kali mama tukar susu..
susu yang pertama s26,anmum,frisolac gold,snow..dan sekarang yang sedang rayyan minum flisolac rumusan khas untuk bayi + duch lady (untuk malam sahaja)

aduhai anak mama..dah 2 kali mama bawak pergi klinik..Alhamdulillah doctor bagitahu xde masalah cuma ususnya masih lagi lembut dan dalam proses pembesaran sbb tue la boleh jadikan sembelit...
kalau nak ikutkan atas penerangan doctor..sekiranya anak ada mutah @mengalami alahan lain seperti ruam bayi tersebut alah terhadap susu terbabit tapi rayyan mama nie xde la plak muntah2 atau naik ruam2...
mama tengok hari2 makin happy je...tapi kenapa lah rayyan susah sangat nk pooo poo..risau mama taw...biasanya dah nk masuk 4 hari baru poo poo..tue pun akan menangis2 macam orang sakit...najis plak keras..kecian anak mama nie..

Ya Allah,sihatkanlah anakku...mama dah tak sanggup nak dengar rayyan nangis setiap kali nak poo poo...risau mama..kalau minggu nie rayyan masih sembelit jgk mama bawak pergi klinik lagi ye...
tak kecian kat mama ke sayang...kerja pun jadi tak terurus pikir pasal anak mama sorang nie...
badan rayyan pun dah makin kurus mama tengok..kadang2 payah nak minum susu...mama tengok rayyan macam fobia je...

mama nak yang terbaik untuk rayyan..tak kisah la susu apa pun rayyan nak asalkan rayyan sihat ye...lepas nie mama harap rayyan poo poo ye..nenek pun risau tengok rayyan hari2 gelisah..mungkin perut tak selesa kot..





“Semua anak dilahirkan pintar, tetapi yang memberi impak ialah cara kita merangsang mereka. Ibu bapa mesti mempunyai misi jelas iaitu menanam tekad membentuk masa depan anak”
Dato’ Dr Fadzilah Kamsah
Pakar Motivasi
“All children are born geniuses, and we spend the first six years of their lives degeniusing them”
R. Buckminster Fuller




7 comments:

  1. oo.. dah bg susu formula eh.. nurse ada gak kata susu formula baby mudah kena sembelit.. pape pun take care ye.. iallah..

    ReplyDelete
  2. Ksiannya rayyan...alhamdulillah alma xpnh sembelit myb sbb alma still fully bf tp yg mbimbngkan kdg2 susu sy yg kurang. Risau...

    ReplyDelete
  3. salam... hye akk selalu gaks follow blog awk dr awk anak dara, da kahwin n skrg da dapat baby...tahniah sayang... klu susu lain xngam awk cuba susu efalac A+..anak akk minum susu tu alhamdulillah ok. awk da cuba kerz

    ReplyDelete
  4. Begitulah kalau dah jadi ibu, kan..? Sentiasa mencari formula untuk keselesaaan anak... Tahniah.

    ReplyDelete
  5. nnt email alamat kt sy..teddy_bie87@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. kalau baby popo kaler ijau tue x normal ke, baby minum efalac A Plus tue tengok babay minum k jer cuma badan dia ruam cikit..tak pasti la nak tukar ke idak coz da byk kali tukar susu huhuhu...

    ReplyDelete

conteng lar ckit....

Wajib Ingat Tentang Kita!!

Daisypath Anniversary tickers