Followers

Doa

“ Tuhanku, utuslah seorang suami yang soleh untuk melamarku, condongkanlah hatinya kepadaku berkat kebenaran Kalam-Mu yang qadim dan berkat UtusanMu yang mulia dengan keberkahan sejuta ucapan LAA HAWLA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL 'ALIYYIL 'AZHIIM. Dan semoga Allah Melimpahkan Rahmat dan Salam kepada junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w., dan kepada segenap keluarga serta sahabatnya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan sekalian Alam."

Monday, April 18, 2011

Masalah rumah lagi...


Salam semua...




Pade sesiapa yang mengikuti perkembangan sy di Facebook pastinya alert dengan masalah yang sedang sy hadapinya sekarang. Konflik bersama teman serumah kini membawa kepada persengketaan dan perbalahan. Lupakan segala caci maki hamun sebab itu adalah tindakan diluar sabar sy... Dan kini, jalan penyelesaiannya, sy akan angkat kaki. Sememangnya sy jenis yang lari daripada masalah, kerana malas pening² kepale pasal bende remeh temeh nie... Lebih² lagi jika masalah itu melibatkan orang lain, sy mlsfikir. Tak perlulah tanya apa masalah sy kali ini, sebab sy bukan jenis yang suka nak membuka pekung di dada, lebih² lagi keburukan orang, biarlah sy pendam, esok lusa sye dah lupa, senang kan!


Nie sebenarnye dah kali ke 3 sy pindah umh sepanjng sy kerja...Sememangnye keputusan sy nak pindah rumah sejak beberapa hari yang lalu lagi bermula apabila masalah pertama tercetus. sy hanya mendiamkan diri, kerana tak nak memperbesarkan perkara yang remeh temeh. Tapi sesungguhnya, sy mempercayai kata hati sy dari dulu lagi semenjak memasuki rumah baru pada bulan lepas, bahawa rumah ini "panas" untukku, dan kini ternyata kepanasan semakin membara. Rela beredar diri.



Terima kasih buat teman² yang membantu sy di facebook dan memberikan info² (walaupun tak sudah² memberitahu Mudah.com.my untuk mencari walaupun itu sudah ku ketahui) berguna juga turut menawarkan diri untuk membantu proses pemindahan nanti. Terima kasih banyak² sy ucapkan, jasa kalian amat² sy hargai. Prose pemindahan rumah dilakukan seornag diri. Sangat penat ok. Biase la perempuan nie...mcacam barang ade.bukan setakat kain baju..dengan katil2 sy angkat skali..hehe. Dan paling mengharukan sy buat sorang². So jangan ditanya mana kawan² sy. Dengan rasa penat yang teramat sangat mengemas rumah dan memindahkan barang², tangan dan kaki macam nak tercabut, cam nak terputus nyawa. Allah saja yang tahu...

Mungkin sy yang jenis pendiam dalam umh org menyebabkan senang sangat orang nak pijak kepala kan..xpe la..mugkin lebih baik sy mengalah daripada terus sakit hati sampai xlena nak tidoo...

pic mase kursus rangkaian



Nota Kaki :: Antara akhlak orang yang berjaya adalah optimis dan tidak berputus asa, mampu memperbaiki kesalahannya dan keluar daripada krisis serta mengubah kerugian menjadi keuntungan

20 comments:

  1. kuatkan semangat
    tetapkan niat
    satukan tindakan
    insyaAllah, Allah mudahkan
    :)

    ReplyDelete
  2. salam..
    ermmm..simpati dari saya..
    apa kata setiap masaalah di bawa
    berbincang cara baik..tiada penyelesaian baru anda keluar..dah 3 kali,rasanya kerap sangat..apa kata menyewa sendirian atau hanya tinggal bersama rakan yang akrab yang saling memahami antara satu sama lain..

    ReplyDelete
  3. Semua orang dlm dunia punyai masalah... saya akan kongsikan dgn awak prinsip hidup saya... Bukan Senang Nak Senang, Bukan Susah Nak Susah. cubalah moga awak sukses... inshaallah....

    ReplyDelete
  4. tak best kan bila berkonflik dgn teman serumah. saba je la ea dear :)

    ReplyDelete
  5. sabar sebahagian dr iman kan..tabah yaaa

    ReplyDelete
  6. duduk sorang2 je kan lagi best~

    *eh sabar tahu!

    ReplyDelete
  7. bykkan bersabar..jgn peduli ape org nak buat...

    ReplyDelete
  8. ini rasanya masalah biasa..sy pon xsekepala dgn sorang dua housemate

    klu dh xtahan sgt..pindah keluar jela jalan trbaik

    ReplyDelete
  9. power !! angkat katil sorang-sorang :P

    ReplyDelete
  10. ish2.. smpai 3kali pndah umh. moga2 dpt ktenangan kali ni. hehe..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum..

    semoga sdri senantiasa tabah dan sabar hadapi ujian Allah ini ya...penghijrahan saudari ini byk kebaikannya

    ReplyDelete
  12. bersabar okey tapi better cari leww penyelesaian.

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum..
    salam singgah...
    suka lihat pic ayu (betul kan nama awak ayuni)..
    kak ayu follow blog awak, dan minta izin masukkan blog awak dalam bloglist kak yer

    ReplyDelete
  14. syukur aku dah 4 tahun duduk tmpt sama... kawan2 serumah tak ada masalah.

    harap2 ko jumpa teman rumah sekepala

    ReplyDelete
  15. baguslah tahu perangai kawan awal2.. dari tahu terlambat.. sy pun sama.. pasal ada masalah entah kecil je dijadi besar sekarang move out je senang.. apa pun sabar.. ye optimis

    ReplyDelete
  16. belajar dari pengalaman.. hope kali ni lebih baik..:)

    ReplyDelete

conteng lar ckit....

Wajib Ingat Tentang Kita!!

Daisypath Anniversary tickers